Volle maan december 2023 : Wanneer is het vollemaan? Datum

In dit artikel gaan we het hebben over de volle maan van december 2023. We bespreken wanneer het precies vollemaan is, welk sterrenbeeld invloed heeft op deze maanfase en wat er allemaal voor interessante gebeurtenissen te verwachten zijn rond deze tijd.

Wanneer is het vollemaan in december 2023?

De volle maan in december 2023 zal plaatsvinden op woensdag 27 december, om precies te zijn om 01:33 uur. In dit bijzondere moment zullen de aarde, de zon en de maan perfect op één lijn staan. Hierdoor wordt de maan volledig verlicht door de zon, waardoor zij haar prachtige, volle verschijning aan ons kan tonen.

Het tijdstip waarop de volle maan op haar hoogtepunt is, varieert elke maand weer. Dit komt doordat de baan van de maan niet perfect synchroon loopt met die van de aarde. Afhankelijk van de stand van de maan ten opzichte van de zon, kan dit moment dus vroeger of later op de dag zijn.

Volle maan December 2023
Fasen Datums Tijden Afstanden aarde-maan
Laatste kwartier 5 december 06:51 404 200 km
Nieuwe maan 13 december 00:32 373 264 km
Eerste kwartier 19 december 19:40 371 026 km
Volle maan 27 december 01:33 391 666 km

Sterrenbeeld Tweelingen speelt een belangrijke rol tijdens deze volle maan

Tijdens de volle maan in december 2023 bevindt de maan zich in het sterrenbeeld Tweelingen. Elk sterrenbeeld heeft zijn eigen karaktereigenschappen en invloed op bepaalde gebieden in het leven. De Tweelingen staan bijvoorbeeld bekend om hun communicatieve vaardigheden, nieuwsgierigheid en veelzijdigheid.

Wat betekent dit voor ons?

Tijdens deze volle maan kunnen de energieën van de Tweelingen een opvallende invloed hebben op onze eigen gedragingen en gevoelens. We zullen ons waarschijnlijk meer aangetrokken voelen tot gesprekken met anderen, nieuwe dingen uitproberen of interessante onderwerpen verkennen.

Energieke en levendige sfeer

Dankzij de invloed van het sterrenbeeld Tweelingen is de algemene sfeer tijdens deze volle maan energiek en levendig te noemen. Dit kan zich uiten in bruisende ontmoetingen, spontane plannen en inspirerende ideeën die vanuit het niets lijken te ontstaan. Het is dan ook een goed moment om open te staan voor nieuwe informatie en creatieve denkwijzen.

Rituelen en gebruiken rondom vollemaan

De volle maan speelt in veel culturen en tradities een belangrijke rol. Rond dit tijdstip vinden vaak diverse rituelen en ceremonies plaats waarbij er dankbaarheid wordt getoond, intenties worden gezet en energieën worden losgelaten. Hieronder geven we enkele voorbeelden:

  • Maanmeditatie: tijdens de volle maan is het mogelijk om een speciale meditatie te doen waarbij je je richt op het ontvangen van inzichten en boodschappen.
  • Dankbaarheidsritueel: schrijf op wat je dankbaar bent in je leven en lees dit vervolgens bij kaarslicht voor terwijl je de volle maan aanschouwt.
  • Energieën loslaten: maak een lijstje van dingen die je wilt loslaten, zoals zorgen, angsten of negatieve gedachten. Verbrand dit papier vervolgens als symbool van het achterlaten van deze energieën.
  • Kristallen opladen: leg je kristallen in het maanlicht om hun energetische eigenschappen op te laden en te reinigen.

Het uitvoeren van deze rituelen is voor iedereen anders. Het is belangrijk om naar je eigen gevoel te luisteren en iets te kiezen dat bij jou past en waar jij je goed bij voelt.

In dit artikel hebben we je geïnformeerd over de volle maan van december 2023, wanneer deze precies plaatsvindt en welke invloed het sterrenbeeld Tweelingen hierop heeft. We hebben stilgestaan bij enkele gebruiken en rituelen die plaats kunnen vinden rondom deze volle maan, en ook andere bijzondere maanstanden rond deze tijd zijn besproken.

Florian Vanderken
Verfasst von Florian Vanderken

Florian is een toegewijde schrijver die zijn passie voor astrologie en de psychologie van relaties combineert. Zijn achtergrond in zowel de astrologische als psychologische wetenschappen stelt hem in staat om complexe concepten toegankelijk en begrijpelijk te maken voor zijn lezers. Als een regelmatige bijdrager aan een prominent online magazine, biedt Florian inzichten die zowel verlichtend als praktisch zijn, en helpt hij lezers om hun relaties en persoonlijke groei te navigeren met wijsheid en gratie.