Weegschaal Sterrenbeeld : Horoscoop, eigenschappen & datum (23 september – 22 oktober)

Het sterrenbeeld Weegschaal (23 september – 22 oktober) is één van de twaalf tekens van de dierenriem. Het zevende astrologische teken, heeft als symbool een weegschaal die voor harmonie, evenwicht en rechtvaardigheid staat. In dit artikel geven wij een overzicht van de vele aspecten die bij een Weegschaal horen, zoals zijn persoonlijkheidskenmerken, relaties, loopbaankeuzes en liefdescompatibiliteit met andere sterrenbeelden.

Persoonlijkheidskenmerken van de Weegschaal

Weegschaal
Weegschaal - ♎ (23 september - 22 oktober)
 • Element Weegschaal : Het luchtelement
 • Sterrenbeelden eigenschappen Weegschaal : houdt van kunst
 • Sterrenbeeld compatibiliteit : Leeuw
 • Onverenigbaarheid van karakters : Leeuw, Waterman, Kreeft

Weegschalen zijn luchttekens, en net als hun element worden zij gekenmerkt door beweeglijkheid en veranderlijkheid. Ze hebben een sterk gevoel voor intellectuele groei en passen zich gemakkelijk aan nieuwe situaties aan. Enkele veelvoorkomende kenmerken van de Weegschaal zijn:

 • Tactvol: De Weegschaal staat bekend om zijn diplomatie en tact; hij probeert altijd harmonieuze oplossingen te vinden en conflicten te vermijden.
 • Sociaal: Dit sterrenbeeld hecht veel waarde aan sociale contacten en vriendschappen; Weegschalen zijn meestal de life of the party.
 • Romantisch: Ze koesteren de liefde en bouwen graag diepe, emotionele connecties op met hun partners.
 • Esthetiek: Weegschalen hebben een voorliefde voor schoonheid en kunst; ze worden vaak beschouwd als artistieke individuen met een verfijnde smaak.
 • Besluiteloos: Omdat ze altijd alle mogelijke opties willen overwegen, kan het lastig zijn voor een Weegschaal om snel beslissingen te nemen

Sorry, no posts were found.

De Weegschaal in relaties: liefde en vriendschap

In intieme relaties is communicatie van groot belang voor de Weegschaal. Ze kunnen urenlang diepgaande gesprekken voeren over allerlei onderwerpen, en hechten veel waarde aan emotionele eerlijkheid. Hierdoor zijn ze uitstekende partners en vrienden. Loyaliteit en betrouwbaarheid staan ook hoog in hun vaandel.

Liefdescompatibiliteit

Omdat harmonie een belangrijk aspect is voor Weegschalen, zoeken zij vaak naar partners die complementaire eigenschappen kunnen bieden. De meest compatibele sterrenbeelden met een Weegschaal zijn:

 • Waterman: Beide luchttekens houden van intellectuele discussies en hebben een tolerant, vrijgevochten karakter. Dit zorgt voor een evenwichtige en enthousiaste relatie.
 • Tweelingen: Deze sterrenbeelden kunnen samen volop genieten van sociale activiteiten en hechten allebei veel waarde aan communicatie in hun relaties.
 • Leeuw: Het vuurteken Leeuw brengt passie en charisma dat een perfecte aanvulling is op de diplomatieke, zachtaardige Weegschaal.

Vanzelfsprekend zijn er uitzonderingen en kunnen Weegschalen ook compatibel zijn met andere sterrenbeelden – het hangt allemaal af van individuele voorkeuren en het accepteren van elkaars verschillen.

Vriendschappen

Weegschalen neigen naar charismatische persoonlijkheden en staan open voor vriendschappen met iedereen die hen accepteert zoals ze zijn. Echter, ze kunnen ook selectief zijn als het gaat om het verder verdiepen van hun vriendschappen. Ze kunnen eindeloos luisteren naar andermans problemen en zullen altijd proberen verzoenende oplossingen te vinden, maar vragen daarbij wel aandacht voor hun eigen gedachten en emoties.

Carièremogelijkheden voor Weegschalen

Sterrenbeeld Weegschaal

Omdat Weegschalen sociaal ingesteld zijn en over grote diplomatieke vaardigheden beschikken, slagen zij erin om werkrelaties op harmonieuze wijze te onderhouden. Ze voelen zich doorgaans aangetrokken tot loopbaan binnen:

 • Kunst en design: Hun artistieke aard en gevoel voor esthetiek kunnen hen helpen succesvol te zijn in creatieve vakgebieden.
 • Rechtspraak en wetgeving: Het weegschaal-symbool staat voor rechtvaardigheid, dus banen als advocaat of rechter sluiten perfect aan bij dit sterrenbeeld.
 • Diplomatie en onderhandeling: Met hun tact en sociale vaardigheden zijn Weegschalen uitermate geschikt voor posities waar samenwerking en conflictbeheersing essentieel zijn.
 • Zakelijke dienstverlening: Weegschalen kunnen vaak goed omgaan met drukke werksituaties en passen zich makkelijk aan veranderende omstandigheden aan. Ze hebben dan ook een succesvolle loopbaan in het bedrijfsleven.

Weegschaal: wapens en edelstenen

Elk sterrenbeeld heeft specifieke stenen en symbolen die hen kracht en geluk kunnen brengen – voor Weegschaal zijn deze:

 • Opal: Deze kleurrijke steen staat bekend om zijn vermogen balans te brengen, wat naadloos aansluit bij de Weegschaal-natuur.
 • Lapis Lazuli: Deze diepblauwe edelsteen stimuleert communicatie en zelfexpressie, eigenschappen die bijzonder belangrijk zijn voor mensen geboren onder dit sterrenbeeld.
 • Wapens van de Weegschaal: Het symbool van dit teken, de weegschaal, wordt gezien als een krachtig amulet om evenwicht en harmonie in het leven te creëren.

De veelzijdige persoonlijkheid van de Weegschaal maakt hen interessant en geliefd bij anderen. Door hun sterke affiniteit voor harmonie, rechtvaardigheid en schoonheid zijn zij uitermate geschikt voor sociale en artistieke beroepen. Met de juiste partner of vriend kunnen ze diepgaande connecties aangaan en ware liefde vinden. De wereld van de Weegschaal is zonder twijfel kleurrijk en fascinerend, vol uitdagingen en kansen op groei.

Florian Vanderken
Verfasst von Florian Vanderken

Florian is een toegewijde schrijver die zijn passie voor astrologie en de psychologie van relaties combineert. Zijn achtergrond in zowel de astrologische als psychologische wetenschappen stelt hem in staat om complexe concepten toegankelijk en begrijpelijk te maken voor zijn lezers. Als een regelmatige bijdrager aan een prominent online magazine, biedt Florian inzichten die zowel verlichtend als praktisch zijn, en helpt hij lezers om hun relaties en persoonlijke groei te navigeren met wijsheid en gratie.