Chinese sterrenbeeld slang : Data en jaartallen, unieke Eigenschappen, liefdesleven

Het Chinese sterrenbeeld Slang hoort bij één van de meest fascinerende tekens van de Chinese dierenriem. In dit artikel duiken we dieper in de unieke eigenschappen, liefdesleven en het huwelijk van mensen die onder het teken Slang zijn geboren. We geven je ook tips om beter om te gaan met een Slang als partner of vriend. Maar eerst, laten we eens kijken naar de data en jaartallen die horen bij dit mysterieuze sterrenbeeld.

Data en jaartallen van de Slang

De Chinese dierenriem werkt anders dan de westerse astrologie die we gewend zijn. De Chinese kalender gaat uit van jaren in plaats van maanden, waarbij elk jaar wordt toegewezen aan een specifiek dierenteken. Dit teken vertegenwoordigt dan de karaktereigenschappen en levensloop van mensen die in dat jaar geboren worden. Het teken herhaalt zich elke twaalf jaar en ontvangt ook invloed van verschillende elementen.

Jaartallen voor het teken Slang

 • 1905,
 • 1917,
 • 1929,
 • 1941,
 • 1953,
 • 1965,
 • 1977,
 • 1989,
 • 2001,
 • 2013,
 • 2025.

Mensen die in bovengenoemde jaren zijn geboren, vallen onder het teken Slang. Deze jaartallen kunnen echter variëren afhankelijk van de exacte startdatum van het Chinese Nieuwjaar in dat specifieke jaar, wat meestal ligt tussen 21 januari en 20 februari.

Elementen en hun invloed

Naast het eigenlijke dierenteken hebben mensen die onder het teken Slang zijn geboren, ook invloed van een specifiek element: hout, vuur, aarde, metaal of water. Deze elementen komen terug in de karaktereigenschappen van de Slang en beïnvloeden bijvoorbeeld hoe iemand omgaat met emoties, veranderingen en problemen:

 • Houtslang (1905, 1965): vriendelijk en vrijgevig
 • Vuurslang (1917, 1977): passievol en vastberaden
 • Aardeslang (1929, 1989): betrouwbaar en stabiel
 • Metaalslang (1941, 2001): scherpzinnig en besluitvaardig
 • Waterslang (1953, 2013): intelligent en intuïtief

De unieke eigenschappen van de Slang

chinese sterrenbeeld slang

Mensen die geboren zijn onder het teken Slang staan bekend als mysterieus, elegant en wijs. De slang wordt in de Chinese mythologie vaak geassocieerd met intelligentie en kracht. Hieronder vind je enkele opvallende kenmerken van dit sterrenbeeld:

Sterke intuïtie

Slangen staan bekend om hun sterke intuïtie en kunnen vaak situaties en mensen goed inschatten. Ze weten instinctief aan te voelen wat de beste keuze is in een bepaalde situatie of wie te vertrouwen is.

Verleidelijk en charmant

Met hun elegante voorkomen en charme weten Slangen met gemak mensen om hun vinger te winden. Ze zijn vaak oprecht geïnteresseerd in anderen en beschikken over goede gespreksvaardigheden die hen geliefd maken bij vrienden en kennissen.

Intelligent en analytisch

Geboren onder het symbool van wijsheid, zijn Slangen erg intelligent en analytisch ingesteld. Ze houden ervan om problemen grondig te onderzoeken en tot in detail uit te pluizen. Hun nieuwsgierigheid en vlijmscherpe geest zorgen ervoor dat ze snel leren en complexe vraagstukken kunnen doorgronden.

Het liefdesleven van de Slang

Het teken Slang staat bekend als zeer gepassioneerd wanneer het aankomt op romantische relaties. Laten we eens dieper ingaan op hoe dit sterrenbeeld zich gedraagt binnen liefdesrelaties:

Romantisch en toegewijd

Slangen hebben de neiging om volledig op te gaan in hun relatie en zich volledig toe te wijden aan hun partner. Ze verlangen naar emotionele verbintenis en stellen alles in het werk om hun geliefde zich speciaal en gewaardeerd te laten voelen.

Eerlijkheid als belangrijke troef

Een Slang hecht veel waarde aan eerlijkheid en verwacht hetzelfde van zijn of haar partner. Wanneer dit vertrouwen geschonden wordt, is het voor een Slang moeilijk om de relatie nog te herstellen en kunnen ze het gevoel hebben bedrogen te zijn.

Jaloers van aard

Het teken Slang kan last hebben van jaloezie binnen relaties. Hierdoor zouden ze hun partner soms wat verstikkend kunnen vinden, omdat ze constant op zoek zijn naar bevestiging en geruststelling. Het is belangrijk voor een Slang om te leren omgaan met deze emoties en los te laten.

Tips voor omgang met een Slang

Heb je een vriend of partner die een Slang is? Hier zijn enkele tips om je relatie met hen te verbeteren:

 1. Wees eerlijk en open. Slangen waarderen oprechtheid en eerlijkheid in hun relaties. Zorg ervoor dat je altijd open bent in je communicatie en vermijd leugens of halfslachtige informatie.
 2. Toon begrip en geduld. Soms kan een Slang onzeker overkomen in nieuwe situaties of bij het ontmoeten van nieuwe mensen. Toon begrip en geef ze de tijd en ruimte om zich op hun gemak te voelen.
 3. Respecteer hun behoefte aan privacy. Als teken van de dierenriem met een mysterieuze en introverte kant, hebben Slangen soms behoefte aan tijd voor zichzelf. Probeer hier niet inbreuk op te maken en respecteer hun wens om alleen te zijn.

Met deze tips kun je beter inspelen op de unieke eigenschappen, liefdesleven en emoties van het Chinese sterrenbeeld Slang, waardoor je relaties succesvoller zullen verlopen. Leer de mensen om je heen beter kennen en ontdek wat zij nodig hebben voor een gelukkige levensloop volgens de wijsheid van de Chinese astrologie.

Florian Vanderken
Verfasst von Florian Vanderken

Florian is een toegewijde schrijver die zijn passie voor astrologie en de psychologie van relaties combineert. Zijn achtergrond in zowel de astrologische als psychologische wetenschappen stelt hem in staat om complexe concepten toegankelijk en begrijpelijk te maken voor zijn lezers. Als een regelmatige bijdrager aan een prominent online magazine, biedt Florian inzichten die zowel verlichtend als praktisch zijn, en helpt hij lezers om hun relaties en persoonlijke groei te navigeren met wijsheid en gratie.